Om Unges Møde Med Kunsten

UMMK er en del af den nordjyske kulturaftale Kulturkanten.

Vi understøtter det unge kulturliv i Nordjylland, lige fra lokale enkeltprojekter til større regionale samarbejder. Vi støtter også mere eksperimenterende tilgang til kunst og kultur.

Med vores ungenetværk forsøger vi at styrke de kreative udvekslinger og fællesskaber i Nordjylland.

Vi er nok mest kendte for vores refusionsordning, der gør det muligt for skoler, institutioner og foreninger i Nordjylland at få en professionel kunstner ud til sig i et skræddersyet forløb.

 

Vi engagerer os også bredt i kulturpolitiske og ungekulturelle aktiviteter.

  • UMMK er for nordjyske unge i alderen 14-25 år.

  • Vi arbejder i alle 11 nordjyske kommuner.

  • Vi har en søsterordning: Børn Med Med Kunsten (BMMK).

 

  • Vi støtter også mere eksperimenterende tilgange til kultur.

Hvem er vi i UMMK?

Mange af jer er måske mest i kontakt med os, når det handler om ansøgning, afrapportering og andre lettere formelle ting.

Men bag UMMK er en flok kulturnørder, som elsker deres arbejde. Og så har vi et stærkt rådgivende ungepanel kaldet De Fantastiske Fem.

KULTURKANTEN

 

Børns Møde Med Kunsten er en del af den nordjyske kulturaftale Kulturkanten. Vi er med i indsatsområdet Lære at Være sammen med UMMK.

 

Læs mere om Kulturkanten

LOGOSERVICE

 

Hvis dit projekt er blevet støttet af os, eller du skal skrive en nyhed om UMMK, kan du finde materiale om os her, inkl. vores logoer i forskellige formater.

 

Logoservice

UMMKs MÅLSÆTNING

 

Vores målsætning er at sikre unges muligheder for at være aktive kulturbrugere og udøvere på egne præmisser. Unge skal kunne udfolde sig, eksperimentere og bidrage til at nytænke kulturlivet, uanset hvor man er født i landet.

 

Målet er, at regionens unge i højere grad opfatter kunstens og kulturens arena som deres egen, og ikke som et prædefineret rum, hvor alle spilleregler er fastlagt på forhånd.

 

Vores arbejde skal på sigt resultere i et mere vibrerende kulturliv, der får næring af de unges engagement og konstante udfordring af gængse normer.

Sekretariatet