Signe Højmark Thaarup

  • Dagtilbud
  • Grundskole
  • Unge 15+

Jeg er sanger, sangskriver, børnemusiker og korleder. Jeg er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aalborg hvor jeg nu er underviser.

Læs mere

Hvem er jeg?

Jeg er børnemusiker, sanger og korleder, og arbejder både som udøvende kunstner og som underviser. Jeg forsøger altid at møde børnene/de unge lige der hvor de er, og tage udgangspunkt i noget de er trygge ved, så vi derfra sammen kan udforske musikken og hele dens fantastiske univers. Musik er et fælles sprog, som alle kan tale, det er et sprog der kan give en fælleskabsfølelse på tværs af nationaliteter, aldersgrupper og præstationer. Den fælleskabsfølelse der opstår når man laver musik sammen, tror jeg, kan flytte bjerge. Derudover skader det jo ikke at der frigives endorfiner når vi synger. så vi faktisk bliver gladere, og hvorfor ikke dele den glæde med alle andre? Jeg underviser på Det Jyske Musikkonservatorium i Børnemusik, SSB-Ledelse, Sang, Sangpædagogik og i Stemmeteori. Derudover har jeg i en årrække været sangkonsulent ved Sangens Hus, hvor jeg har afholdt inspirationskurser og arbejdet med efteruddannelse af pædagoger og lærere i længerevarende kursusforløb, På Musikskolen i Frederikshavn Kommune, underviser jeg i børnemusik i alle afskygninger fra babyhold til institutioner, til forskolehold, sangskrivning, rytmisk sang og børnekorsdage. På Aalborg talentakademi underviser jeg TGK'erne i Vocalperformance og stemmetræning. I forskellige Nordjyske kirker har jeg babysalmesang og bongo, og er korleder for børne og ungdomskor. Som udøvende børnemusiker spiller jeg aktive børnekoncerter, enten solo eller som duo, trio eller med fuldt band. I 2016 udgav jeg børnecd'en "En eventyrlig Jordomrejse", med sange fra en af de aktive børnekoncerter. Jeg laver workshops på biblioteker, for kor, i daginstitutioner for både børn og voksne og i skolerne, enten som enkelt workshops, eller som længere forløb både i form af børnemusik, korworkshops, sangworkshops og sangskrivningsworkshops. I april 2023 udkom bogen ”Stemmen i Kroppen og Kroppen i Stemmen – en inspirationsbog om stemmearbejde gennem leg, improvisation og musikalsk skaben” på Forlaget Dansk Sang. Bogen har jeg skrevet i samarbejde med Helle Vinther Hansen, og handler om arbejdet med børnestemmer og unge stemmer samt hvordan man kan inddrage det skabende element i undervisningen. Jeg er uddannet børnemusiker og rytmisk sanger fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2016. Derudver har jeg en sanguddannelse fra L.A. Music Academy, et et-årigt efteruddannelses-forløb i Leg, Musik og Bevægelse med Lotte Kærså fra Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Øksnebjergvej 27
9900 Frederikshavn

Hvad kan jeg tilbyde

Workshops og forløb, som kan skræddersys efter jeres ønsker og behov. Det kunne for eksempel være: Sangskrivningsworkshops - hvor vi gennem praktiske, håndgribelige eksempler og øvelser lærer, hvordan man, uden at det kræver musikalske forudsætninger, kan skrive en sang fra scratch. Sangworkshops - hvor vi lærer stemmen og dens mange fantastiske muligheder at kende. Det kan både være for sangere, for skuespillere eller for nogen der aldrig har sunget før. Korworkshops - kor er en fantastisk måde at være sammen på. Jeg kan f.eks. tilrettelægge et forløb - for hele jeres årgang - som munder ud i en koncert evt. med band. Stomp - her kan vi spille på alt lige fra koste til murerspande. Stomp er en fantastisk måde, hvorpå alle kan være med til at spille musik og opleve at musikken kan findes overalt.

Projektbilleder

  • Festival
  • Kordag