Hvad kan ungenetværket?

Ungenetværket er et unikt fællesskab af unge kunstnere og kreative ildsjæle i Nordjylland.

Du kan nemt og gratis oprette dig i netværket, så andre kan finde dig - eller du kan bruge netværket til at finde folk til dit næste projekt.

Foto: Claire Chevalley
Koncert

Bliv synlig - og få arbejdserfaring

Gennem ungenetværket kan skoler og foreninger finde unge kulturaktører til projekter og events. 

 

Eksempel: Et ungdomskulturhus holder stor koncert og har brug for en fotograf til at tage billeder. De finder dig i ungenetværket. Du bliver hyret som det, vi kalder 'dokumentarist'.

 

Lønnen er 130 kr. i timen, hvis I søger om støtte gennem UMMK-ordningen. Her dækker vi 60% af løn samt hele kulturaktørens transport.

 

Det er selvfølgelig en god måde at få arbejdserfaring på, men frem for alt er ordningen med til at gøre unge kulturmagere i Nordjylland mere synlige for hinanden.

Netværk og kunstnermøder

Når du er med i ungenetværket, bliver du inviteret med til vores kunstnermøder, hvor også de professionelle kunstnere fra både Børns Møde Med Kunsten og Unges Møde Med Kunsten deltager.

 

Kunstnermøderne er faglige netværksmøder, hvor der er god mulighed for at møde andre nordjyske kulturskabere.

 

Og hvem er så med i ungenetværket? Det er både projektmagere fra UMMK og søsterprojektet IVÆRK - og vi har alt fra unge skuespillere, videografer og sangere til facilitatortyper og unge, der stadig er ved at definere deres retning.

 

Alle, der søger om at komme med i ungenetværket, bliver optaget. Vi håber, du har lyst til at være med!

 

OBS! Vi søger også unge med produktionsfærdigheder såsom lydteknikere etc. - du behøver ikke identificere dig som 'kunstner'.

Foto; Cecilia Samsson

En ung kulturaktør fortæller

Nicolaj Jørn Mortensen

"Ungenetværket kan noget, som man ikke helt er klar over som ung kunstner i vækstlaget. Når du er af sted til de forskellige ting, skaber det et vildt godt netværk. Det at netværket er et stort katalog over unge kunstnere gør, at jeg ved lige præcis, hvor jeg skal gå hen, hvis jeg lige står og mangler skuespillere, musikere, kamerafolk eller en kunstner."

En ung kulturaktør fortæller

Emma Christensen

"Ungenetværket er en flok, som forstår dine frustrationer, når du ikke kan finde hoved og hale i dine lysledninger; de forstår din glæde når det hele lykkes og publikum klapper - og din entusiasme ved at sprede kulturen i Nordjylland og sågar resten af landet."