Peter Dyreborg

  • Grundskole
  • Unge 15+

Danmarks mest erfarne i poetry slam. Fra Frederikshavn. Udgivet ni bøger. Tilknyttet Det Kongelige Teater og Brønderslev Forfatterskole.

Læs mere

Hvem er jeg?

Peter Dyreborg var med til de første poetry slams i Danmark i 1999, og har siden optrådt over hele landet, lige fra gågaden i Frederikshavn til Gamle Scene på Det Kongelige Teater. Peter er født i Frederikshavn, hvor han også er opvokset, men er i dag bosat i Valby, København. Han har udgivet en række bøger, men er primært kendt for sit arbejde med spoken word, poetry slam og mundtlig litteratur. Han var med, da poetry slam kom til Danmark i 1999, og han blev dansk mester i poetry slam i 2008. Han har optrådt i det meste af landet, samt i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Polen, England, Frankrig m.fl. I dag er han fuldtidsprofessionel udøver af mundtlig litteratur m.v., og har flere gange modtaget støtte fra Statens Kunstfond. Siden 2011 har han været fast tilknyttet Det Kongelige Teater. Siden 2012 har han været fast underviser på Brønderslev Forfatterskole for unge. Han er godkendt i Huskunstnerordningen under Statens Kunstfond, ligesom han indgår i litteraturudvalgets særlige katalog og tilbud til skoler. Fra 2022 indgår fem af hans digte i en række træskulpturer i Rådhusparken i Frederikshavn, ligesom ét af hans digte er blevet til et vartegn for Frederikshavn Gymnasium i 2023.

Horsekildevej 3
2500 København

Hvad kan jeg tilbyde

Poetry slam og spoken word er poesi og litteratur i bred forstand, og omfatter både digte, prosa, historiefortælling, comedy, sang, rap, impro og meget mere. Peter Dyreborg kan hjælpe med lokale ungeprojekter inden for poetry slam og spoken word, herunder med shows til kulturevents, festivaler og lignende, ligesom han kan rådgive omkring projekter og slam-miljøer. Derudover kan Peter bruges i undervisningssammenhænge. Man kan bruge poetry slam og spoken word som læringsværktøj i dansk, tysk, engelsk, fransk, men også i drama og idræt. Og fordi det har både det sproglige og kropslige element i sig, kan man nemt lave tværfagligt samarbejde. Peter tilbyder poetry slam shows og foredrag, samt workshops, både for én eller flere klasser, en hel årgang eller hele skolen. Lærere kan også få en skriftlig vejledning i, hvordan de selv kan følge op i undervisningen. Målgruppe: Alle aldre, men primært folkeskolens ældste klassetrin, gymnasiet mv. Via Peter kan man også booke andre optrædende inden for poetry slam og spoken word, herunder de allerbedste slammere i Danmark.

Projektbilleder

  • Peter Dyreborg, fotograf Claus Christensen
  • Peter Dyreborg, fotograf Claus Christensen
  • Peter Dyreborg, fotograf Claus Christensen
  • Peter Dyreborg, fotograf Claus Christensen
  • Peter Dyreborg, fotograf Claus Christensen