Peter Alsted

  • Unge 15+

Filmmager, dokumentarist og forfatter. Medstifter af filmfællesskabet Empty Chairs Films, der siden 2011 har produceret syv dokumentarfilm.

Læs mere

Hvem er jeg?

Jeg har arbejdet mere end 20 år i den danske filmbranche – slæbt kabler og brygget kaffe – arbejdet som fotografassistent på flere store spillefilm og stiftede i 2011 efter nogle år med studier (European Film College og Medievidenskab på KU) mit eget produktionsselskab, Empty Chairs Films. Det driver jeg sammen med en ven, og vi har på 12 år produceret syv dokumentarfilm, heraf fire i Thy. Jeg har osse lavet mindre film for kunder som UNICEF, Novo Nordisk, Thisted Kommune, Thy-Mors HF & VUC og Airbnb, og jeg har undervist unge i at lave film både med deres mobiltelefonen for LOMMEFILM og studiefilm hos FILM-X i Filmhuset. Jeg ville ønske, at jeg selv havde haft muligheden for at blive undervist i filmproduktion som ung, men nu nyder jeg bare at kunne videregive min erfaring og viden, så jeg kan hjælpe andre med at overføre en drøm, forestilling eller fantasi til levende billeder. For mig handler det først og fremmest om, at de unge er med på at eksperimentere og turde at prøve nogle ting af i et samarbejde om at nå et fælles sted hen. I den proces kan grænsen til det at ‘løse en opgave’ nogle gange forsvinde, fordi noget pludselig føles som en leg. Dét frirum hvor skabelsen sker, vil jeg gerne tage de unge med til.

Hostrups Have 11, 5.tv
1954 Frederiksberg C

Hvad kan jeg tilbyde

Jeg har filmet i flygtningelejre og på Sydpolen i minus 25 grader. Selvom jeg har stået i nogle meget udfordrende situationer, er det vigtigste altid at holde fokus på fortællingen og de medvirkende. Mine film appellerer til både unge og voksne, og jeg ønsker jeg at udforske mulighederne i filmsproget og vil gerne videregive min viden og erfaring til unge, der brænder for filmiske fortællinger ligesom mig. Hos mig vil man udvikle sin forståelse for at lave film gennem hele processen – inden for manuskript, instruktion, foto, lyd og klip. Jeg har selv arbejdet med alle led i produktionen, og i mine film stræber jeg efter historier med relevans, som kan inspirere andre og måske rykke lidt ved ens forståelse af verden. Man behøver ikke have erfaring med at lave film i et forløb hos mig. Det vigtigste er lysten til at lege og eksperimentere med mediet sammen med andre. Så skal vi nok få produceret nogle mærkelige, sjove og fantastiske fortællinger.

Projektbilleder

  • Filmoptagelser på Antarktis og Sydpolen
  • På cykelrejse ned gennem Europa
  • Filmoptagelser i Namibia
  • Filmoptagelser på Skagerrak
  • Filmoptagelser i Chamonix, Frankrig