Linh Le

  • Unge 15+

Jeg laver performativ aktivisme og kæmper for retfærdighed for liv på jorden. Jeg undersøger arters sanselighed og filosofi.

Læs mere

Hvem er jeg?

Mit navn er Linh Le. Jeg er komplet forelsket i vores verden. Vores planet er magisk og fuld af vidunderlige arter og spændende materialer. Konstant bliver jeg inspireret, og selvom vores liv er kort, vil jeg forsøge at få så mange drømme som muligt til at blive til virkelighed. I øjeblikket brænder jeg for at bygge rum, hvor vi sammen kan hylde de mange arter, som vi deler jorden med. I stedet for at spørge, hvad jordens ressourcer kan give os, interesserer jeg mig for spørgsmålet: Hvilke menneskelige egenskaber kræver økosystemet af os? Hvordan skaber vi rum for dybe symbiotiske relationer og forbundethed til de andre arter? Vi befinder os i en klima- og biodiversitetskrise, hvor arter dør i rekordfart. Jeg tror på at vi ved at lære dem at kende, vil passe bedre på dem og vores jord. Jeg laver masker af arter, danse-koreografier, lyde, tager på ture for at opdage nye arter, laver lege for mig selv og andre i at sanse som f.eks. en flagermus eller en græsart. Jeg har performet med over 10 forskellige arts-masker og lavet flere timers performative ritualer forskellige steder i Danmark. Jeg er medstifter og medlem af performance klimaaktivist gruppen Becoming Species, som siden foråret 2020 har arbejdet for at forstærke arternes stemmer i det offentlige rum med performances, aktioner med Extinction Rebellion og gennem workshops for børne, unge og voksne. Sammen med min gruppe og i min solo-praksis har jeg efterhånden udviklet en del metoder i at forbinde sig med andre arter og mit håb er at kunsten kan give en dybere empati med andet liv og forbundethed til vores klode.

Tyreengen 18, 1. mf.
4220 Korsør

Hvad kan jeg tilbyde

Jeg tilbyder vandringer i naturen og performative workshops, hvor vi sammen undersøger forskellige arters sanselighed og filosofi.

Projektbilleder

  • Det artsrige demokrati
  • De Manges Land - performance ritual