Kamilla Mez

  • Unge 15+

Udøvende kunstner, der engagerer sig med nyere teknologiske udtryk igennem både installation, grafik, performance og video.

Læs mere

Hvem er jeg?

Mit navn er Kamilla Mez, og jeg bor og arbejder som udøvende kunstner og fast underviser på BGK Nord i Nordkraft, Aalborg. I min kunstneriske praksis engagerer jeg mig med nyere teknologiske udtryk igennem både installation, grafik, performance og video. Jeg tager ofte udgangspunkt i det stedsspecifikke, hvor jeg søger at åbne op for skjulte rum og systemer, hvilket kan tage form på mange måder. Jeg har en Master of Fine Arts ved HDK-Valand i Göteborg fra 2022, og færdiggjorde en bachelor i Kunst & Teknologi fra Aalborg Universitet i 2019. Jeg er vokset op i både Roskilde og Berlin, og flyttede til Aalborg i 2015 efter at jeg færdiggjorde et 3-årigt forløb på BGK Midt & Vest i Roskilde.

Rantzausgade 28, st. tv
9000 Aalborg

Hvad kan jeg tilbyde

Min vej mod at blive professionelt udøvende kunstner har bestået af en række initiativer ift. at organisere mine egne rammer for læring, netværk og udvikling, hvilket har givet mig en unik position i kunstfeltet i dag. Under min studietid ved Kunst & Teknologi ved Aalborg Universitet var jeg med til at starte en række platforme op — heriblandt den kunstnerdrevne udstillingsplatform Art Room 1000fryd, den diskursive platform Nordoplyst, der skaber rum for samtaler om samtidskunst i Nordjylland, men også den hybride kunstnerorganisation og -kollektiv, Aalborg Artist’s Association (AAAA), der stræber mod at skabe bedre arbejdsvilkår for kunstnere og kulturarbejdere i Nordjylland. Med denne baggrund har jeg en hel del erfaring med at koordinere — særligt med Art Room 1000fryd har jeg både praktisk og organisatorisk erfaring med at opbygge og nedtage udstillinger med alle de idé-baserede, rummelige og økonomiske dele sådan en proces består af. Fordi platformen er en del af kulturhuset 1000fryd udspringer min erfaring fra et aspirerende fællesskab for lyst, læring og interesse i samtidskunsten og kulturlivet. Siden min afgang fra MFA programmet på HDK-Valand i Göteborg i 2022 har jeg arbejdet intenst på at udvikle min kunstneriske praksis og kollegiale forbindelser i hele Nordeuropa. Siden har jeg udstillet på en række udstillingsplatforme, og har modtaget arbejdslegat fra Statens Kunstfond begge år siden dimission. I efteråret 2023 fik jeg stillingen som fast underviser på BGK Nord. Udover at styrke de unge til i klassiske kunstneriske metoder — såsom tegning, performance, stedsspecifik installationskunst, grafik og print — lægger jeg også i min undervisning vægt på nyere medieformer som billed-, video- og grafikprogrammer, nye teknologier og virtuelle/digitale metoder, der udruster deres tekniske evner samt skaber en bredere forståelse af hvad en praksis i samtidskunsten kan bestå af. Med min unikke position i samtidskunsten — som nyuddannet kunstner med teknologisk baggrund, pædagogiske og selvorganiserende egenskaber og internationalt outlook — bistår jeg unge kunstnere godt i at forme deres begyndende kunstneriske praksis og finde deres helt unikke vej i det kreative felt.