Julie Schmidt Andreasen

  • Grundskole
  • Unge 15+

Jeg er danser, koreograf og kunstnerisk leder af Earthlings. Jeg driver tværkunstneriske læringsforløb & produktioner for & med alle aldre.

Læs mere

Hvem er jeg?

Jeg er interesseret i menneskers forhold til hinanden, naturen, kroppen og kunsten. Som kunstnerisk leder af foreningen Earthlings, arbejder jeg med udvikling og produktion af scenekunst, herunder dans og koreografi. Jeg arbejder koreografisk og deltagerinddragende i landskaber, teatre, museer og offentlige rum. Jeg laver minimalistiske eksperimenter og værker om det bevægelige og det stille, for at skabe et stærkt nærvær og dynamiske sammenspil mellem performere, deltagere, publikum. Som performer og danser medvirker jeg i improvisations- og danseforestillinger samt tværkunstnerisk forskning i ind-og udland, og har blandt andet samarbejdet med Ellen Kilsgaard (DK), Birgitte Lundtoft (DK), Rick Nodine (USA), Mara Vivas (VE), Marina Dubia (BR). Jeg er uddannet koreograf og danser fra London Contemporary Dance School og kulturformidler fra Københavns Universitet, og er kontinuerligt engageret i praksisudvikling i nationale og internationale fagfællesskaber.

Stenhuggervej 4, 1. Th.
2400 København NV

Hvad kan jeg tilbyde

I mit arbejde og samarbejde med børn er jeg interesseret i at skabe et fordybelsesrum, hvor vi kan gå opdagelse og udfolde kreative, sanselige og kropslige potentialer. Gennem bevægelse og rytme kommer vi til stede nu og her, lytter til hinanden og lærer både at tage og give plads - både til der, hvor vi er forskellige og til det, vi har til fælles. I samarbejde med scenekunstnere, særligt Birgitte Lundtoft, har vi udviklet forløb, hvor vi sammen med børnene skifter roller mellem performere, publikummer og deltagere. Det giver alle en mulighed for at opleve på egen krop, hvordan det er både at udøve og se scenekunst i forskellige processer og produktioner. Naturfænomener og landskaber er ofte det, der sætter en bevægelse i gang hos mig og inspirere til en ny idé med børn! Udvalgte workshops og performancemuligheder for & med børn: Følgesvende og Ledestjerner https://youtu.be/XzWSQQ6FhyE?feature=shared V Figurines https://youtu.be/1BADaP5SVV8?feature=shared Den Blå Time - af Schmidt & Lundtoft https://youtu.be/XkO_7KHa_BY?feature=shared

Projektbilleder

  • Stedets Signatur af Schmidt & Lundtoft Foto: Erik Fabricius
  • Stedets Signatur af Schmidt & Lundtoft Foto: Mikko Seppinen
  • Den Blå Time af Schmidt & Lundtoft Foto Troels Hansen
  • Den Blå Time af Schmidt & Lundtoft Foto Troels Hansen
  • V Figurines Foto Julie Damkjær