Mia Friis

Aspirerende Junior Art/Creative Director som skaber genlydende fortællinger, visuel kommunikation og fængslende æstetik på tværs af medier.

Læs mere

Hvem er jeg?

Med baggrund inden for kommunikationsdesign og art direction udgør mine kernekompetencer idé- og konceptudvikling, visuel kommunikation og æstetik. Gennem min uddannelse blev jeg introduceret til forskellige aspekter af design, herunder grafisk design, adfærdsdesign, kampagner, identitetsdesign og branding. Desuden omfattede uddannelsen storytelling gennem motion graphics, video og 3D. Selvom jeg ikke betragter alle disse områder som mine hovedkompetencer, har de alligevel været med til at udvide min forståelse. De udgør andre områder, hvor jeg kan anvende mine centrale færdigheder. Jeg er motiveret og engageret i at bidrage med mine færdigheder inden for storytelling, æstetik, tekst, billeder, video og lyd. Jeg har erfaring med at udvikle og producere indhold til sociale medier og hjemmesider, eksemplificeret ved mit arbejde for Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen, hvor jeg har været ansvarlig for udvikling af idé, instruering, optagelser og klipning indholdet, samt sammensætning af lyd til det færdige materiale. Jeg har også taget opgaver som fotograf og dokumentarist for projektet ”Dans på Tværs” mfl. Jeg nyder at være ude blandt mennesker og opleve Aalborgs kulturliv, hvor jeg kan gå på opdagelse med mit kamera, samt efterfølgende at nørde med materialet foran computeren. Jeg er omgængelig og synes det vigtigste er, at arbejdsgiver og de omkring mig, når jeg optager, har mindst ligeså god oplevelse som jeg har. Min særlige passion ligger i skabelsen af audiovisuelt indhold, og jeg værdsætter enhver mulighed for at lære og udvikle mig inden for videoproduktion samt få indsigt i den kreative verdens mange facetter. Som det fremgår af mit CV, har jeg tidligere udforsket områder inden for kunst, arkitektur og design. Jeg har studeret Arkitektur og Bydesign på Den Skandinaviske Designhøjskole, deltaget i to moduler på Københavns Kunstskole inden for Billedkunst og senere fordybet mig i Kommunikationsdesign på Designskolen Kolding og Art Direction på Elisava School of Design and Engineering i Barcelona. Jeg anser mig selv som en transversal og multidisciplinær designer, der søger at integrere forskellige elementer fra mine forskelligartede studier og erfaringer. Jeg befinder mig fortsat i en læringsproces, og dette afspejles i min tilgang til opgaver som videoproduktion og andre kreative projekter. Jeg er dog enormt dedikeret til at lære og forbedre mig kontinuerligt, og jeg værdsætter muligheder for at udforske nye aspekter af kreativt arbejde. Min tilgang er præget af en åbenhed over for konstruktiv feedback og en vilje til at stræbe efter excellence i alle mine projekter.

Kastetvej 56
9000 Aalborg

Hvad kan jeg tilbyde

I mit arbejde med unge og øvrige virksomheder tilbyder jeg en imødekommende og omgængelig tilgang, der skaber et trygt og inspirerende miljø. Min baggrund inden for kommunikationsdesign og art direction udstyrer mig med en bred vifte af kompetencer, hvor fokus er rettet mod video og dokumentarisme. Jeg kan optage, klippe og sammensætte indhold til diverse projekter, såsom dokumentation af events, skabelse af showreels og andre spændende initiativer. Mit overordnede mål er at støtte mennesker i at udtrykke deres unikke stemme og historier gennem visuelle medier. Jeg kan også bidrage med grafisk formidling, hvilket er særligt gavnligt for dem, der ønsker at præsentere sig selv eller deres projekter visuelt i ansøgninger, CV'er, brochurer, plakater eller lignende dokumenter. Derudover er jeg i stand til at give rådgivning om, hvordan man effektivt formidler et budskab visuelt, både på hjemmesider og andre platforme.