Rikke Bogetoft

Hvem er jeg?

Jeg er kunstner og kunstarbejder med base i Aalborg Vestby. Min kunstneriske praksis forsøger at udbrede queerfeministisk ideologi & skabe varende, transformative oplevelser der understøtter socio-bæredygtig interpersonlig udvikling. Jeg er interesseret i konceptuelle & transdisciplinære praksisser, og går til projekter med en interventionistisk tilgang. Jeg arbejder ofte med performative former, participatoriske metoder og provokation i den offentlige sfære som led i en kritisk undersøgelse af magtstrukturerne imellem krop & samfund. Særligt centralt i mit arbejde er udforskningen af seksualitet, køn, femme kroppen, natur, identitet, ritualet, de kvindelige arketyper & den digitale krop. Yderligere, er jeg kunstformidler & kultur arbejder i diverse projekter - i 2020 stiftede Paula Uspenski & jeg kulturplatformen The Undergrowth, der forbinder aktivisme & kunst igennem dialogbaserede events. Vores fokus er social bæredygtighed forankret i lokalmiljøet, og vi har samarbejdet med mange lokale partnere som Råt & Godt og Naturmødet, samt utallige kunstnere. Derudover er jeg bestyrelsesmedlem i NEMA, et netværk der kæmper for safer spaces i Aalborg natteliv og den danske fest kultur. Jeg er dimitteret fra Bachelor of Art & Technology ved Aalborg Universitet. I øjeblikket deltager jeg i Kunstpionererne, Kunsthal Nord's læringsforløb om formidling af samtidskunst og kuratorisk praksis.

Hvad kan jeg?

Jeg kan understøtte jeres projekt både som udøvende kunstner og som organiserende eller kreativ arbejdskraft. Jeg har været involveret i formidling af samtidskunst og projektledelse i udstillingsplatformene Art Room 1000fryd, Aalborg Surreal og nu i The Undergrowth & NEMA. Jeg påtager mig mange roller, som fx. organisator, kurator, moderator, budget & fondsøgning, workshopholder, VJ & videograf. Jeg har tidligere arbejdet som videojournalist for kulturmagasinet VINK, og har derfra erfaring i video portrætter, stemningsvideo'er og dokumentariske indslag. Jeg tilbyder løbende video dokumentation af events, udstillinger & værker. Jeg har tidligere afholdt diverse workshops til skoler og initiativer, i bl.a. performativ praksis og fond søgning for unge kunstnere & kulturarbejdere. Jeg står også regelmæssigt croquis model for kunstforløb på ungdomsuddannelser og kunst institutioner. Som kunstner kan jeg tilbyde participatoriske, interventionistiske og performative værker. Se endelig min hjemmeside for eksempler på tidligere projekter.

Hvad vil jeg?

Jeg er interesseret i at deltage i nytænkende, tværdisciplinære, kritisk tænkende og/eller bæredygtige projekter. Jeg brænder for ligestilling og normalisering af kroppen, og vægter dette meget højt både i projektets organisering og output. Derudover er jeg meget passioneret omkring videregivelsen af viden til unge og skabelsen af møder mellem børn/unge & kunsten. Jeg ønsker at deltage i projekter der faciliterer kreative øjeblikke for børn & unge, og understøtter unges muligheder for at kunne engagere sig i kunstnerisk praksis.