Kristoffer Bjerg

Hvem er jeg?

Kristoffer. 22 år gammel. Født og opvokset i Brovst, som du garanteret ikke kender. Nu bor jeg så i Aalborg og laver film så meget, som jeg kan slippe afsted med. Jeg har siden 2017 været tilknyttet FilmMaskinen - et regionalt filmforløb i Frederikshavn - hvor jeg både går på deres Overbygning og Grundforløb i år. Jeg har desuden en baggrund fra European Film College og har i kraft af dette et stort netværk af filmnørdede venner både i og udenfor Danmark. FIlm er min førstedame, men derudover er jeg også altid lidt kreativt løst på tråden: Musik, litteratur, foto, billedkunst osv. er kreative sidegesjæfter, som jeg gerne springer på, hvis chancen byder sig. Jeg vil også tro, at jeg er en relativt hyggelig fyr at samarbejde med, men har desværre ikke noget klart bevis herfor. Du/I må tage chancen - jeg er altid med på den værste, så bare fyr løs!

Hvad kan jeg?

Jeg har efterhånden prøvet alle kasketter der ligger på filmfagets store hattehylde: Manuskriptforfatter, instruktør, producer, indspilningsleder, lyd (on set og post), klipper, runner, scripter, scenograf - sågar komponist (hvis der har manglet musik i sidste øjeblik). Af kerneroller mangler jeg faktisk kun lys og foto, men det arbejdes der på, da jeg er i færd med at tage et år som fotograf på FilmMaskinens Grundforløb. Selvom jeg efterhånden har prøvet mange kasketter, er der dog stadig tre, som jeg bedst kan lide at have på: Manuskriptforfatter, instruktør og indspilningsleder. Ved siden af mit filmvirke er jeg desuden ansat på et opholdsted for utilpassede unge og har derudover arbejdet to år som folkeskolevikar. Jeg har derfor haft en del berøring med børn og unge og har deraf også erfaring med at få dem til at stoppe med at råbe.

Hvad vil jeg?

På kort sigt vil jeg gerne ind på en af de større danske filmuddannelser i 2021. På længere sigt vil jeg gerne kunne leve af at lave mine egne projekter - primært som skrivende instruktør. Jeg har en forkærlighed for sort humor og vil gerne slå et slag for, at det ikke behøver at være en discount-afdeling indenfor filmkunsten - om det lykkes vil tiden vise, men i skrivende stund arbejdes der i hvert fald intenst på det.