Aya Khalil

Hvem er jeg?

Hej, mit navn er Aya Khalil. Jeg er en 18-årig pige fra Brønderslev. Jeg har stået for, at få Ravnetour på benene, som var en guidet bustur med forfatteren Malene Sølvsten. Udover det har jeg også hver anden onsdag, en skriveklub i sammenarbejde med biblioteket og to andre i Brønderslev. Til hverdag går jeg i 3.g på Brønderslev gymnasium. Når jeg ikke er på skolebænken, kan jeg findes bag kassen i den lokale Føtex. Når jeg finder tid til det, elsker jeg at bladre den ene fantasy, horror eller science-fiction igennem efter den anden. Jeg er tideligere forfatterskoleelev på Brønderslev forfatterskole. Jeg brænder meget for at skrive, og elsker forfatterverdenen.

Hvad kan jeg?

Jeg sendte i sommeren 2020 en ansøgning til Brønderslev forfatterskole. Min kærlighed til den litterære verden startede allerde tideligt i folkeskolen. Jeg opdagede at jeg tit var "lidt" for glad, når der blev givet en ny stil for, mens mine klassekamerater brokkede sig i kor. Jeg elskede at skabe min egen verden med ord. En verden hvor jeg var helt og absolut kontrol. Min ansøgning til forfatterskolen blev godkendt, og i 2020 oplevede jeg for første gang en verden med mennesker præcis ligesom mig. Jeg kunne gøre det jeg elskede, sammen med mennesker der nød det mindst lige så meget. Indtil videre har jeg, sammen med en anden forfatterskoleelev, startet en skriveklub op, som foregår på Brønderslev bibliotek.

Hvad vil jeg?

Hvad vil jeg så frem til? Da jeg opdagede litteratur, opdagede jeg den verden hvor jeg følte mig mest hjemme. Jeg vil gerne give andre unge som mig muligheden, for at også at opleve den her verden. Min drøm er nok, at stå for en masse arrangementer, der præsenterer unge for forfatternes verden. At gøre forfatterverdenen større i Brønderslev. Måske en dag brede mig længere ud. Kreativitet blandt unge i dag, er ved at uddø. Vi mangler unikke muligheder. Anderledes muligheder. Give dem et sted de kan have kontrol.