Asmus Toftkær Muurmann

Hvem er jeg?

Mit navn er Asmus Toftkær Muurmann, jeg er sønderjyde, phd-studerende og så er jeg folkemusik- og -danseentusiast. Jeg har spillet til folkedans siden jeg var 12 år og har gjort det i mange forskellige miljøer. Siden er jeg blevet en del af det unge folkemusikmiljø i form af stævnerne ROD og FOD. Jeg har de senere år, som konsekvens af dette, været involveret i Nordisk Dans Aalborg og stiftelsen af foreningen Folk for Aalborg. Foruden Nordisk Dans spiller jeg på Spillemandsmuseet Rebild, i Aalborg Danse- og Spillemandslaug og i Folkbaltica-ensemblet der består af medlemmer fra begge sider af den dansk-tyske grænse.

Hvad kan jeg?

Jeg kan arrangere spille- og danseworkshops, jamssessions, baller og lignende. Med fødder inden i både det unge miljø (Folk for Aalborg) og det ældre miljø (Aalborg Danse- og Spillemandslaug) har jeg mulighed for at skabe netværk på tværs af organisationer og generationerne der dyrker dans og musik.

Hvad vil jeg?

Jeg vil gerne styrke folkemusikkens rolle i den nordjyske kultur. Folkemusikken og -dansens er ikke en museumsgenstand, men et socialt og kulturelt mødepunkt som også er aktuelt for nutidens unge. Dans og musik spreder glæde blandt de mennesker der deltager og skaber et sammenhold iblandt fremmede mennesker. Mit mål er at folkemusiken og -dansen kan blive en almindelig del af hverdagen for mange unge, for det har så meget godt at byde på.