Unge Aktører

Det er vigtigt at holde sig for øje hvordan UMMK skelner mellem unge kulturaktører og etablerede kunstnere, som også kan søges om her på siden. Vores etablerede kunstnere ansøger om optagelse og bliver vurderet ud fra kriterier om erfaring, uddannelse eller kunstnerisk virke. UMMK forventer at de leverer et højt fagligt indhold, bidrager med erfaring og højner projekterne hos ansøger. Vores unge kulturaktører kan oprette en profil på UMMK uden nogen begrænsninger eller vurderinger. Vi har tillid til at de gør deres ypperste for at bidrage til projekter hos ansøger og er meget opmærksomme på evalueringerne fra ansøger, efter endt projekt.

Find et match

Gennem denne mulighed giver UMMK ansøgere mulighed for at unge mødes om kunsten, om kreative udladninger, om kultur. Samarbejdet mellem ansøger og unge kulturaktører giver mulighed for inspirerende, vedkommende forløb og æstetiske lærerprocesser.
Her på hjemmesiden under Unge aktører kan I gå på opdagelse blandt de farverige, alsidige unge kulturaktører og finde den, der passer bedst til jeres projekt. Der er alt fra musikere, filmskabere og forfatteraspiranter til arkitektstuderende, teknologinørder og performancekunstnere, og der kommer hele tiden flere til.

Forventningsafstemning og ansøgning

Når I har fundet en ung kulturaktør, som matcher jeres ønsker og ideer, kontakter I vedkommende og hører om datoer, timetal, indhold og forventninger så det kan blive til et frugtbart samarbejde. Derefter laver I en ansøgning senest 4 uger før projektets start (Ansøgningsmodul findes her på hjemmesiden)

I kan se mere om refusion, satser og vilkår her.

Såfremt projektet godkendes modtager ansøger samt den unge kulturaktør en kontrakt fra UMMK indenfor 3 uger.

Såfremt projektet ikke godkendes får ansøger besked derom indenfor 3 uger.

Efter projektet afregner ansøger hele beløbet med den unge kulturaktør (alle kan sende en faktura via virk.dk). Når UMMK dernæst modtager en evaluering (laves her på hjemmesiden) fra ansøger modtager I snarest refusion (Alt dette står også på kontrakten).