Livshistorier feat. DRAMA-SLAM-RAP
Vores tanke er at skabe en forestilling med cirka. tolv skuespillere/poetry slammere, tre rappere, og fire musikere i alderen 14-25 år. Vi har valgt disse 3 genrer indenfor spoken words, musik og performance, fordi de deler mange ligheder, men samtidig, besidder hver deres styrke. Rap fokuserer på timing, rytme og musik, - poetry slam fokuserer på det talte ords involvering af publikum, og performance brillerer i at skabe liv og levende karakterer på scenen. Hver især kan disse genrer stå alene, men vi vil skabe et projekt hvor de kan lære af hinanden og inspirere til helt nye udtryk.
Den Genbesatte Bunker
Den genbesatte bunker - en publikumsinvolverende bunkerinstallation. Projektet skaber et unikt indblik i hvordan kunstnere arbejder i det offentlige rum med publikumsinvolverende installationer. På en høj skrænt med udsigt over Hirtshals havn ligger et bunkeranlæg, bygget af tyskere under Anden Verdenskrig. Disse bunkere, og mange andre langs kystlinjen fra Nordnorge til Sydfrankrig, står i dag forfaldne hen. Nogle bunkere, der blev forladt ved afslutningen af krigen i 1945, nedbrydes langsomt af vind og vejr. Enkelte bruges i dag til private vinkældre eller garager, mens nogle bevares af museer. Den Genbesatte Bunker tager udgangspunkt i en bunker nr. 42 - en luftværnsbunker ved Bunkermuseet i Hirtshals - forholder sig både til den lokale naturen ved kysten, samtidig med projektet formidler og aktualiserer historien om besættelsen under Anden Verdenskrig.
Projekt Vækstlag 9000
- Vi vil styrke vækstlaget indenfor scenekunst i Aalborg, blandt unge
- Vi vil tage udgangspunkt i unge som befinder sig i skellet imellem at være en del af institutionerne (skoler, gymnasier osv.) og indgangen til at blive professionelle scenekunstnere
- Vi vil skabe et større netværk blandt unge, som drømmer om at blive professionelle scenekunstnere.
- Vi vil vise at der er muligheder for at vokse og udfolde sig som ung kunstner i Aalborg.
- Vi er interesseret i ALLE former for scenekunst. Det er de unge kunstnere, som sætter dagsordenen over, hvad ordet scenekunst skal dække over
Praktisk forvaltning af projektet:
- Vi vil afholde et arrangement/en performance hver 14. dag
- Arrangementer skal have forskelligt indhold indenfor scenekunst
- Scenekunstnerne skal være unge, som er på vej imod at blive professionelle indenfor deres kunstart, eller gerne vil blive det
- Vi vil fokusere på lokale unge til projektet.
- Arrangementerne kan foregå forskellige steder, men vores primære base er Teater Nordkraft.
GENKLANG workshop for eksperimenterende lyd- og performancekunst
Med fem intense undervisningsgange, vil vi kaste os ud i vilde lyd-eksperimenter, kropsudtryk og scenerum. Udover at arbejde på tværs af genre, vil vi sammen med de unge stille spørgsmålstegn ved publikums rolle. Det er ikke nødvendigvis givet, at publikum skal være passivt bænket på lige rækker. De kan lige så vel være rejsende, der oplever små scener, befinde sig rundt om et dækket langbord, eller måske endda være en aktiv del af et kæmpe instrument som ER selve scenen.
Læs mere om projektet her
Aalborg Art Hour #1 "Break the routine"
Aalborg er en by i rivende kunstnerisk udvikling og består af mange forskellige kulturelle tilbud, der i dagligdagen fungerer som uafhængige siloer. Der findes desuden utallige kunstneriske sprækker i vækstlaget, der ulmer af kreativitet og vovemod og som i fællesskab kan skabe eksplosioner af synergi og nytænkning. Hvorfor ikke samarbejde noget mere? Blande os på kryds og tværs. Bryde rutinerne og give Nordjyderne en unik mulighed for at opleve kunstens sprog i nye sammenhænge.
Aalborg Art Hour #1 – ”Break the Routine” er et synergiprojekt igangsat og ledet af Tine Pejstrup fra Aalborg Kulturskole og Wilma Walther-Hansen fra UngAalborg.
Du kan læse mere om projektet her
Drachmann anno 2019
I projektet Drachmann anno 2019 vil forfatterspirer Nikoline Asmund Thomsen, Skagens Museum og Brønderslev Forfatterskole bruge en af landets fremmeste kunstmalere og digtere som inspiration til at skabe spoken words. Kanonlitteratur og ældre kunst kan for unge ofte virke lukket og utilgængelig, og man kan let få tanken, at det er gammeldags og ikke har nogen relevans for nutiden. Disse tanker vil vi i dette projekt modarbejde med hjælp af Spoken Words. Spoken Words kan noget helt særligt, og det kan røre mennesker på en måde, som det aldrig ville have gjort, hvis ikke det var fordi, det blev fremført med indlevelse og følelser. Det er noget helt særligt at se forfatteren bag en tekst fremføre det fremfor blot at læse det selv.
Den Interaktive Performers Talent #2
Projektet er et videre arbejde med de rekrutteringsstrategier og teknikker i interaktiv performance, som blev udviklet i samarbejde med RELATE, Art & Technology (AAU), Ung Aalborg på KUL og italienske TwLetteratura indenfor Talentlaboratoriets ramme i 2018. Undervejs i undervisningsforløbet på KUL vil de unge få indgående kendkab til interaktiv performance. Og samtidig finde ud af om de sociale egenskaber, arbejdet som performer kræver, er noget de kan finde i sig selv - og kan lide at arbejde med som kunstnerisk udtryksform.
Læs mere om projektet her
Hvordan ser klassisk klavermusik ud som teatersport? - den klassiske musik får krop
I forbindelse med Aalborg Piano Day 2019 vil vi gennemføre et projekt, hvor teatersport spiller op mod klassisk klavermusik og hvor jorden gødes for interessen for scenekunst både for udøvende og nydende.
Projektet består af en performance del samt en workshop del.
På sidste års Piano Day fik vi de første erfaringer med performance delen, da der den 15/4 2018 blev afholdt en koncertforestilling på Kunsten i Aalborg.
Det nye twist bliver at vende koncertformen om, så teatersporten
akkompagnerer den klassiske klavermusik, og skuespillerkunsten
derigennem forstærker kontraster og nuancer i den klassiske klavermusik.Vores ønske er på den måde at kunne åbne op for en ny og intens musikoplevelse, hvor den klassiske musik kan opleves med dens mange facetter.
Den underfundige del ved performancedelen er, at skuespillerne ikke på forhånd kender titler og rækkefølge på de klassiske klaverværker, de skal spille op imod, nuancere og lade sig inspirere af. Koncerten vil igen foregå på Kunsten.
Læs mere om projektet her